Ska du måla om lägenheten?

Vad ska man tänka på för inomhusmålning? 

Att hitta en målare som kan göra bra inomhusjobb, det är inte helt enkelt. Det är den vanligaste typen av målning som firmor gör. 
Vanligtvis handlar det om målning av tak, väggar och lister i en lägenhet, kontor eller villa. Det kan också vara tapetsering eller bredspackling av väggar men detta är något alla målerifirmor sysslar med mest. Därmed är det också en uppsjö av möjligheter för den som vill anlita någon. 
Vad ska man då titta på för att optimera dina chanser för att lyckas? 

  • Utförlig offert
  • Proffsig offert
  • Bra pris
  • Referenser(att ringa, inte bara bilder)
  • Ett ordentligt avtal med garantier och försäkringar

Viktigt är att du kollar tidigare referenser och kan få nummer att ringa till. Då kan du vara säker på att åtminstone firman varit duktig hos den kunden. Förbered gärna ett par korta frågor som du kan ställa till referensen. Att bara fråga hur nöjd var du är kanske inte tillräckligt med tanke på att alla är olika ochg har olika preferenser. För dig kanske det är viktigt att de håller tiden medan för en annan är perfekt resultat viktigast. Hur var kommunikationen med firman är också något som många önskar veta. 
Med dessa enkla knep kan du minimera risken för ett dåligt projekt. Om du redan nu vill ha en bra målarfirma som målar lägenheter inomhus kan vi tipsa om Göteborgs Husmåleri. 
Du når dem enklast genom deras hemsida www.göteborgshusmåleri.se

Grundarbetet är viktigast

Vid målning inomhus ska man precis som vid målning utomhus tänka på grundarbetet. Det finns ofta en chans att man bara kan måla på en vägg med ny färg, oavsett om den har tapet eller vanlig färg. Dock kan det vara så att man behöver utföra tidskrävande underarbete. Det kanske är så att väggen är ojämn, har massor med hål eller så har tapeten börjat släppa. En annan sak som kan hända är att man börjar måla på en befintlig tapet och därefter uppkommer bubblor eller släpp av tapeten under. Då kan man behöva ta bort den underliggande tapeten. Det enklaste man kan göra då är att köpa en spackelspade och en tapetborttagare(finns billiga på Biltema). Dra spackelspaden under tapeten och arbeta bort de gamla lagren. Därefter kan du bredspackla ytan för att sedan måla på. Om du inte gillar att bredspackla kan du lägga på en Easy cover tapet. Denna tjockare tapet fungerar som ett spackel och jämnar ut ojämnheter och förbereder din vägg för en målning.

Läs mer om inomhusmålning här

13 Sep 2019

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)